armata_razboiAlgeria nu le va permite străinilor protejarea instalaţiilor sale de petrol şi gaze, a declarat duminică ministrul algerian al petrolului, Youcef Yousfi, în timpul unei scurte vizite efectuate la complexul de exploatarea gazelor In Amenas, la o zi după deznodământul sângeros al crizei ostaticilor, soldate, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor din Alger, cu moartea a 48 de ostatici, transmite Reuters.

Cu toate acestea, ministrul a spus că după atacul terorist de la In Amenas (sud-estul Algeriei) paza facilităţilor din industria petrolului şi gazelor va fi întărită. Insurgenţii au provocat pagube minime complexul de industrializare a gazelor naturale, a mai spus oficialul algerian, indicând că acesta îşi va relua activitatea în cel puţin două zile.

Un comando islamist, având legături cu organizaţia teroristă Al-Qaida în Maghrebul Islamic, a atacat complexul In Amenas din deşertul algerian. Facilitatea este administrată de Sonatrach, compania de stat petrolieră algeriană, de BP şi compania norvegiană Statoil, de aceea aici lucrau numeroşi angajaţi străini.

Operaţiunea forţele speciale algeriene, care au intervenit la complexul petrolier din deşertul Sahara pentru a pune capăt crizei ostaticilor, s-a încheiat sâmbătă. Guvernul a anunţat că toţi cei 32 de militanţi au fost ucişi.

SURSA: http://www.agerpres.ro

Recomandările redacției