bad_breathRespiratia urat mirositoare iti poate ruina reputatia. Indiferent de aspectul fizic, respiratia urat mirositoare poate fi o adevarata piatra de moara.

Inainte de orice, pentru a evita respiratia urat mirositoare este nevoie de mentinerea unei igiene orale foarte bune. Daca nu mentii gura curata, resturile de mancare pot ramane acolo, creand un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor. Mai mult, daca nu-ti periezi dintii se formeaza tartru pe smaltul dintilor, ceea ce va avea ca rezultat tot respitaie urat mirositoare.

Pentru cei mai multi dintre oameni exista anumiti pasi care o previn prin curatarea gurii si alegerea unei diete din care lipsesc usturoiul si ceapa. Exista si alimente care improspateaza respiratia, scrie sfatulparintilor.ro. Iata cateva dintre ele:

1. Apa

Hidratarea corespunzatoare poate fi tot ce ai nevoie pentru o respiratie proaspata. Motivul este simplu: asa gura si gatul se umezesc si indeparteaza toate bacteriile urat mirositoare si particulele de mancare.

2. Marul

Alimentele bogate in fibre determina gura sa genereze mai multa saliva. Aceasta este bogata in oxigen, un inamic natural al mirosului urat. Merele ajuta la indepartarea plagii si a particulelor de pe dinti, care sunt o sursa de miros urat.

SURSA: http://www.realitatea.net/

Recomandările redacției