gligorgaroafe1Căpitanul „Bătrânei Doamne” se numără printre cei 19 fotbalişti care au bifat toate minutele în turul eşalonului secund şi staistica este valabilă pentru ambele serii. Din postura de fundaş central, Alin Gligor a jucat toate cele 1080 de minute, însă puţină lume ştie că recordul său se extinde la întregul an calendaristic. Arădeanul de 29 de ani a fost integralist în toate partidele de campionat din 2012, perioadă în care a marcat şi trei goluri, unul din lovitură liberă cu FC Bihor (în primăvară) şi două din lovituri de la 11 metri (cu CSM Râmnicu Vâlcea şi FCM Târgu Mureş).
De fapt, Gligor nu a mai ieşit din primul „unsprezece” al „Bătrânei Doamne” şi nici nu a fost înlocuit vreodată de pe 8 octombrie 2011, de la partida internă cu Gaz Metan CFR Craiova, când a şi marcat un gol în poarta formaţiei ce avea să promoveze la finalul sezonului trecut.  Însă, cel poreclit „Tsunami” poate fi considerat un adevărat globe-trotter al ligii secunde şi asta pentru că în stagiunea 2010-2011, când a şi debutat în acest eşalon, a jucat toate meciurile de la un capăt la altul în tricoul celor de la ACU. „Este păcat că a ajuns destul de târziu în Liga a II-a și că nu s-a rea­lizat pe măsura calităților sale. Gligor e un fotbalist bun, serios, pe care orice antrenor și l-ar dori în echipă. După părerea mea, s-ar putea crea o nouă echipă a UTA-ei în jurul său”, a precizat Adrian Falub, antrenorul „alb-roșiilor”.
Practic, căpitanul „alb-roşiilor” a lipsit de pe stadioanele Ligii a 2-a doar la începutul sezonului trecut, când – de fapt – a plătit tribut unei accidentări la coapsă suferită în perioada de pregătire estivală. Însă, când a intrat pe gazon în locul lui Pascariu, cu puţine minute înainte de pauza derby-ului istoric cu Poli (scor 0-0, pe 30 septembrie 2011), Gligor a fost indispensabil pentru echipa emblemă a Aradului. Concluzionând, în cele două sezoane şi jumătate petrecute pe scena eşalonului secund, valorosul fundaş a bifat nu mai puţin 5880 de minute în confruntările de campionat.

Recomandările redacției