gligor2Cu golul de la Oradea, Alin Gligor a rămas singurul utist (care a terminat campionatul în Calea Aurel Vlaicu, celălalt fiind Bucur) ce a atins cota trei goluri în actuala stagiune. Fundașul UTA-ei a înscris doar de la punctul cu var în această stagiune, în meciurile cu CSM Râmnicu Vâlcea, FCM Târgu Mureș și FC Bihor. Și în campionatul trecut, arădeanul a înscris contra orădenilor, dar a făcut-o dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. „Se pare că-mi priesc meciurile cu orădenii, cu mențiunea că mi-aș fi dorit să joc mai mult și să nu părăsesc terenul pentru o accidentare. Dar, până la urmă este bine că echipa a câștigat și am terminat cu fruntea sus campionatul. Ne doream să ne revanșăm și după egalul de acasă cu Maramureșul, dar mai ales de a-i face fericiți pe minu­nații suporteri care au cântat pentru noi la Oradea pe o vreme foarte urâtă”, a punctat „Tsunami”, care a plecat mai repede la vestiare din cauza unei dureri la mușchii aductori. Înaintea sa, mai precis în minutul 9, și Adi Voiculeț (cu probleme la spate chiar de la antrenamentul de miercuri) a fost înlocuit de Adrian Falub, care nu s-a mai confruntat în cariera sa cu o astfel de situație. „Nu am mai făcut două înlocuiri în primele 20 de minute, dar aceste lucruri se mai întâmplă în fotbal. Până la urmă, e bine că echipa s-a adunat și a câștigat ultimul meci al sezonului”, a afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.
Revenind la Gligor, utistul regretă situarea echipei în afara zonei promo­vabile. „E păcat că victoria de la Oradea nu ne-a ajutat prea mult în clasament. Ne pare rău că am ratat obiectivul, mai ales că ne doream foarte mult să promovăm. Poate am plătit tribut și perioadei prea lungi fără o pregătire organizată, dar nu mai e cazul să găsim scuze acum. Cert este că este și vina noastră, a fotbaliștilor, pentru că UTA nu a reușit să promoveze nici în acest an”, a mai spus fotbalistul, care a fost punct fix a celei mai bune defensive a campionatului. „E o mică satisfacție, însă ne-ar fi plăcut să luăm dublul golurilor, dar să promovăm la finalul campionatului”, mai crede Alin Gligor.
În ultimele runde, acesta a pierdut banderola de căpitan al echipei în favoarea lui Radu Mărginean.
„Nu este nicio problemă pentru mine, mai ales că noul căpitan e bunul meu prieten, Radu. Antrenorul decide căpitanul, nu sunt deloc supărat pentru asta. Supărat sunt pentru ratarea obiectivului”, a încheiat fundașul de 29 de ani.

Recomandările redacției