ambasadorLa şapte luni de la preluarea funcţiei de ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti, Excelenţa Sa Werner Lauk a făcut sâmbătă, 8 martie, o vizită cu caracter privat în municipiul Arad, însoţit fiind de Rolf Maruhn, consulul Germaniei  la Timişoara. Conform agendei anun­ţate, cei doi diplomaţi au vizitat S.C. Astra Rail Industries S.R.L. (Fabrica de vagoane-marfă), s-au întâlnit cu membrii Asociaţiei Economice Germano-Române DRW Arad, au vizitat Liceul Teoretic Adam Müller Guttenbrunn, s-au întâlnit şi s-au întreţinut cu reprezentanţi din Arad ai Forumului Democrat al Germanilor, au susţinut o scurtă conferinţă de presă, după care au plecat spre Lipova, în vizită la Bazilica Maria-Radna, cu un popas la Fundaţia Româno-Germană de la Vladimirescu.
Ambasadorul german a făcut cunoscut că vizita este parte integrantă din efortul pe care-l face în direcţia cunoaşterii României şi a poporului român, dar şi a comunităţilor de germani care trăiesc în România.
„Vizita la Arad mi-a relevat o integrare perfectă a germanilor în spaţiul de cultură românesc. Faptul că Liceul Adam Müller Guttenbrunn este frecventat nu doar de etnicii germani din Arad ci şi de foarte mulţi elevi aparţinând majorităţii româneşti este un exemplu concludent şi pozitiv de conexare a celor două culturi, fapt benefic pentru toţi în egală măsură. Aradul este un model de urmat în această direcţie. Am remarcat şi apreciez angajarea tinerilor în diversele acţiuni culturale şi de cunoaştere reciprocă”, a spus Excelenţa sa Werner Lauk în conferinţa de presă.
Cum vizita a fost privată, ambasadorul german a anunţat că în viitor va efectua o vizită oficială la Arad, urmând ca în agendă să fie cuprinse şi întâlniri cu oficialităţile municipiului şi ale judeţului.
Înaltul diplomat n-a pierdut ocazia de-a le transmite arădenilor gândurile sale de bine şi urări de succese pe toate planurile şi prosperitate.

Recomandările redacției