Cum am anticipat ieri, fosta baschetba­listă a ICIM-ului şi a CSM-ului din Satu Mare, americanca Destiny Williams, a semnat un contract până în vară cu gruparea arădeană. Williams a debutat în Europa cu ICIM, în sezonul 2013/2014, când a înregistrat medii foarte bune, de 16,5 puncte şi 12,7 recuperări. A urmat, apoi, aventuri în Ungaria, la Peac Pecs – echipă pentru care a debutat în EuroCup, la Hola Madrid, în 2016/2017, cu prestaţii la fel de bune, de la gruparea iberică transferându-se tocmai în Coreea de Sud, unde a fost a treia marcatoare a competiţiei, cu o medii de 15,1 puncte şi 10,9 recuperări.
Sezonul trecut s-a transferat din nou în România pentru scurt timp, la CSM Satu Mare, după care a revenit în Coreea de Sud. Din acel moment a urmat o perioadă nefastă pentru baschetbalista de peste Ocean, cu numeroase accidentări. Din cauza proble­melor medicale, nu a mai apucat să debuteze în Asia, iar sezonul trecut s-a încheiat repede. De menţionat că americanca a avut tangenţe chiar şi cu WNBA, debutând la Chicago Sky într-un meci din presezon, mutare consemnată tocmai pe parcursul unui sezon în care ea jucase în maieul galben-albastru.
Actuala stagiune a regăsit-o în Puerto Rico, dar tot din cauza accidentărilor nu a jucat decât în trei meciuri. Ultimul meci oficial pentru Williams a fost în luna octombrie a anului trecut, astfel că are peste trei luni de inactivitate, iar pregătirea îi este probabil precară. Destiny Williams o înlocuieşte la Arad pe Leeza Burdgess, de care FCC ICIM
s-a despărţit în iarnă. Formaţia lui Miljan Medvedj suferă mult la capitolul pivoţi, după ce s-a despărţit şi de Harrison.
„Este o jucătoare determinantă, care a demonstrat acest lucru pe unde a jucat. Sper că va fi jucătoarea care ne lipsește. Îi urez – bine ai revenit la Arad!”, au fost cuvintele președintelui clubului, Marcel Urban. Printre alte realizări, Destiny Williams a câștigat Cupa României în 2014 cu ICIM Arad și a primit premiul de cea mai bună apărătoare a campionatului maghiar în anul 2015. A reprezentat Naționala Statelor Unite ale Americii la Campionatul Mondial U19, acum opt ani de zile.

Recomandările redacției