Americanca Destiny Williams revine în tricoul ICIM-ului

0
447

Cum am anticipat ieri, fosta baschetba­listă a ICIM-ului şi a CSM-ului din Satu Mare, americanca Destiny Williams, a semnat un contract până în vară cu gruparea arădeană. Williams a debutat în Europa cu ICIM, în sezonul 2013/2014, când a înregistrat medii foarte bune, de 16,5 puncte şi 12,7 recuperări. A urmat, apoi, aventuri în Ungaria, la Peac Pecs – echipă pentru care a debutat în EuroCup, la Hola Madrid, în 2016/2017, cu prestaţii la fel de bune, de la gruparea iberică transferându-se tocmai în Coreea de Sud, unde a fost a treia marcatoare a competiţiei, cu o medii de 15,1 puncte şi 10,9 recuperări.
Sezonul trecut s-a transferat din nou în România pentru scurt timp, la CSM Satu Mare, după care a revenit în Coreea de Sud. Din acel moment a urmat o perioadă nefastă pentru baschetbalista de peste Ocean, cu numeroase accidentări. Din cauza proble­melor medicale, nu a mai apucat să debuteze în Asia, iar sezonul trecut s-a încheiat repede. De menţionat că americanca a avut tangenţe chiar şi cu WNBA, debutând la Chicago Sky într-un meci din presezon, mutare consemnată tocmai pe parcursul unui sezon în care ea jucase în maieul galben-albastru.
Actuala stagiune a regăsit-o în Puerto Rico, dar tot din cauza accidentărilor nu a jucat decât în trei meciuri. Ultimul meci oficial pentru Williams a fost în luna octombrie a anului trecut, astfel că are peste trei luni de inactivitate, iar pregătirea îi este probabil precară. Destiny Williams o înlocuieşte la Arad pe Leeza Burdgess, de care FCC ICIM
s-a despărţit în iarnă. Formaţia lui Miljan Medvedj suferă mult la capitolul pivoţi, după ce s-a despărţit şi de Harrison.
„Este o jucătoare determinantă, care a demonstrat acest lucru pe unde a jucat. Sper că va fi jucătoarea care ne lipsește. Îi urez – bine ai revenit la Arad!”, au fost cuvintele președintelui clubului, Marcel Urban. Printre alte realizări, Destiny Williams a câștigat Cupa României în 2014 cu ICIM Arad și a primit premiul de cea mai bună apărătoare a campionatului maghiar în anul 2015. A reprezentat Naționala Statelor Unite ale Americii la Campionatul Mondial U19, acum opt ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.