jorzaFotbalistul lui Atletico Arad a făcut parte din selecționata Banat-Oltenia, campioană a României în acțiunea inițiată de FRF pentru jucătorii talentați Under 14. Amir Jorza, component al generației Atletico 99, s-a numărat printre „vesticii” selecționați de referenții Dorel Mașcovescu, Alin Hancaș, Dandu Ustabacieff și Ciprian Urican, alături de fotbaliști de la ACS Poli, LPS Banatul sau FCM Reșița. Selecționata menționată mai devreme a câștigat competiția, după 3-0 într-o finală disputată la Mogoșoaia în compania selecționatei Bucureștiului.
„În acest gen de acţiuni, rezultatul partidelor nu este pe primul plan. Esenţială este depistarea calităţilor şi abilităţilor caracteristice fotbalistului de performanţă încă din juniorat. Sigur că o performanţă de acest gen poate declanşa resorturi şi motivaţii favorabile fiecărui copil implicat, transmiţându-i setea de a obţine succese în anii care urmează” a declarat antrenorul Ciprian Urican, parte din staff-ul tehnic al UTA-ei în 2004-2005.
Jorza, pregătit la Atletico de Roland Nagy și Adrian Petruț, a avut în Selecțio­nată colegi de la Sport Kids Tr. Severin, Casa Bogdan Craiova, FCM Reșița, Inter Star Sibiu, Școala Gică Popescu, ACS Poli Timișoara și LPS Banatul.

Recomandările redacției