În general, nu sunt de acord cu spectatorii care le trimit pe femeile din fotbal la cratiță. Sau, cel puțin nu le-aș băga în aceeași oală pe reprezentantele sexului frumos care au avut îndrăzneala să intre într-o lume dominată de bărbați. Chiar la Arad, am avut exemplul Gheorghiței Onu, care, în calitate de președintă a clubului ACU, a demonstrat că se descurcă destul de bine. Drept urmare, a ajuns să fie apreciată și respectată de conducători cunoscuți din România. De asemenea, fetele care îmbrățișează meseria de arbitru sunt tot mai pregătite și credibile în ochii pretențioșilor șefi din fotbal.
Însă, a apărut și excepția care confirmă regula. Vorbim despre Ana Maria Prodan. Și, de câțiva ani, și Reghecampf. Fiindcă are și patalama de impresar, doamna se crede expertă în sportul rege. Chiar și în tactici şi psihologia vestiarului, că nu degeaba îl are în pat pe antrenorul care nu-și mai încape în pene că Steaua a mers bine vreo jumătate de an. Tocmai de aceea, își permite să sară la gâtul celor care nu ar trebui să observe că echipa soțiorului său o cam scaldă în amicale și nu arată deloc bine înainte de dubla cu Ajax, din Europa League.
Numai că, orbită de iubire, Ana nu prea și-a dat seama când a pronunțat numele lui Puiu Iordănescu și Emerich Jenei. Doi oameni care au scris cu adevărat istoria în fotbalul românesc, chiar în culorile Stelei și au tot dreptul să-și exprime părerea despre epigonii Chipciu, Pintilii sau Rusescu. În scenă a intrat rapid Cornel Dinu, un dinamovist convins, care, însă, a fost mereu fair-play sau sensibil în momentele de cumpănă ale rivalei din Ghencea.
Sărind în apărarea lui nea’ Imi și nea’ Puiu, „Procurorul” a scos gunoiul de sub preș în ceea ce-l privește pe Laurențiu Reghecampf. Dinu susține că fostul fundaș al Alemaniei Aachen ar fi intrat în combinații cu mafia pariurilor din Serbia pe la finalul anilor 90, iar replica antrenorului stelist nu a fost deloc convingătoare. Adică, Reghe a spus că nu a mâncat usturoi și nici gura nu-i miroase, însă asta nu l-a împiedicat să-l jignească pe fostul internațional, participant cu România la „mondiale” și „europene”.
Bineînțeles, „prima doamnă” a sărit din nou ca arsă și a scos pe gură și alte elucubraţii. I-a dorit moartea lui Cornel Dinu și-a mai idolatrizat odată soțul pentru meseria care o face, iar apoi s-a arătat scârbită de toți românii. Aceiași români care, prin proverbe înțelepte, i-ar fi spus că: dacă tăcea filozoafă rămânea sau, mai pe șleau, gura bate fundul. Și tot poporul a scris legenda Meșterului Manole, doar că aici Ana e cea care zidește.
Pentru cum s-a comportat în ultima săptămână, Ana Maria Prodan și Reghecampf merită trimisă la cratiță și legată de caloriferul din bucătărie. Țața din ea i-a creat numai probleme lui Reghe și el știe asta chiar e prea mândru s-o recunoască. Iar acum, odată deschisă Cutia Pandorei, să te ții bine! Dintr-o persoană care reușește să lucreze cu succes cu dificilul Gigi Becali și un antrenor promițător te poți trezi într-un imens scandal, care – oricum – a început să producă stricăciuni de imagine.

Recomandările redacției