furtunaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo conform căreia până în această seară la orele 18,00 se vor produce ploi torenţiale, grindină şi vijelii, iar cantităţile de apă căzută pe sol ar putea depăşi local 25 l/mp, informează Mediafax.
În intervalul menţionat, gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din Sud-Vest, şi se va manifesta prin descărcări electrice frecvente, ploi cu ca­racter torenţial, căderi de grindină şi vijelii. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi Sud-Vestice, apoi în Sudul, centrul şi Estul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de la 19-20 de grade în Banat până la 29 de grade (local), în Muntenia şi Moldova, iar cele minime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade.
Astăzi, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în Estul ţării şi la munte, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări şi, pe arii extinse, ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade în Nordul Moldovei până la 24-25 de grade în Muntenia şi Sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

Recomandările redacției