Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare începe cu o vreme frumoasă şi cu temperaturi care se vor încadra între 28 şi 34 de grade. Însă, de miercuri, vremea se schimbă uşor şi apar ploile cu descărcări electrice în regiunile de Nord, Centru şi Vest ale ţării.

„Pentru ziua de luni, se menţine o vreme în general frumoasă, chiar şi călduroasă, mai ales în zonele de câmpie. Vom avea temperaturi maxi­me cuprinse între 27 şi 34 de grade. Valorile de 33-34 de grade se vor înregistra în re­giunile de Vest. Cerul va avea unele înnorări, iar în zona de munte, pe arii restrânse vor fi averse cu descărcări electri­ce”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteo­rolog de serviciu în cadrul Admi­nistraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Mediafax.

De asemenea, vreme frumoa­să va fi şi pe litoral unde se vor înregistra în jur de 28 de grade Celsius. „Marţi vremea va persista frumoasă, cu temperaturi ma­xime între 28 şi 34 de grade. Ziua, doar izolat, vor fi averse şi descărcări electrice în zona de munte, iar noaptea aceste fenomene pot apărea în re­giunile de Nord şi Vest. La munte va fi o vreme plăcută. (…) Apa mării va avea o temperatură de 25-26 de grade, deci foarte favorabilă, iar în aer va fi în jur de 28 de grade”, mai informează reprezentantul ANM.

„Miercuri va fi o uşoară schimbare pentru partea de Nord, Centru şi Vest a ţării, local vor apărea averse cu des­cărcări electrice”, a anun­ţat meteorologul.

Recomandările redacției