Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) atrage atenția asupra problemelor cu care s-ar putea confrunta în preajma sărbătorilor din luna decembrie la cumpărăturile de produse alimentare. Inspectorii transmit o serie de sfaturi mai ales cu privire la ofertele promoționale.

„Acordați o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, în special în cazul ‘ofertelor promoționale’! În primul rând, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, având în vedere că unii operatori economici vor ‘profita’ de această perioadă pentru a-și vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora. De asemenea, trebuie să verifice cu atenție din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare și să le refuze pe acelea pentru care au suspiciuni privind calitatea și mai ales siguranța”, ne spun reprezentanții ANPC.

Inspectorii recomandă atenție deosebită la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, care prezintă data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care exista suspiciunea deteriorării conținutului.

Recomandările redacției