Deși în urmă cu câteva zile a căzut un strat consistent de zăpadă peste județ, gropile din asfalt au continuat să se facă simțite pe drumul dintre Sintea Mare și Șepreuș. Ne-am convins de acest lucru cu prilejul vizitei de documentare pe care am făcut-o în comuna Șepreuș, când am ales ruta respectivă, cu gândul că pe acolo este drumul cel mai bun. Ne-am înșelat.
În ciuda gropilor din carosabil am reușit să ajungem în cele din urmă la sediul Primăriei Șepreuș, unde ne aștepta primarul Ioan Pintean.
„Nemulțumitului i se ia darul”
Întrebat fiind dacă este mulțumit de ceea ce a reușit să realizeze administrația locală în cursul anului 2018, edilul-șef susține că este mulțumit. „Una peste alta sunt mulțumit. Am avut un an bun, în limita posibilităților. Știți există un proverb care spune așa «Nemulțumitului i se ia darul». Să începem cu începutul. În cursul anului trecut am demarat lucrările de reabilitare la școala cu clasele I-IV și la grădinița cu program normal. Estimăm că odată cu începerea anului școlar 2019-2020 vom inaugura această lucrare”, a declarat primarul Ioan Pintean. În continuare, viceprimarul Ioan Morgociu povestește că, tot anul trecut, s-a reușit împrejmuirea Școlii Gimnaziale „Mihai Veliciu” cu clasele V-VIII. „Tot la această școală am pregătit un teren de sport, pe o suprafață de 900 de metri pătrați, iar la primăvară vom amenaja gazonul sintetic pe acest teren. De altfel, terenul va fi folosit numai de elevi”, a completat viceprimarul. Acesta a ținut să precizeze că s-a reușit și finalizarea documentațiilor tehnice (studiu de fezabilitate și proiect tehnic) pentru mai multe investiții. Este vorba despre modernizarea unor străzi pe o lungime de 7,5 kilometri, reabilitarea bazei sportive, amenajarea unei parcări în fața Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII, amenajarea unui parc de agrement în fața Primăriei și reabilitarea a 2,2 kilometri de trotuare. De menționat că tot în 2018, autoritățile locale au reușit să cumpere o autospecială PSI.
În ceea ce-l privește, primarul Ioan Pintean a ținut să menționeze cu satisfacție și faptul că s-a semnat contractul de execuție a casei mortuare, lucrare care va începe la primăvară.
Aproape de oameni
Nici întâlnirile cu cetățenii nu au fost neglijate de autoritățile locale. „Pe parcursul anului, am avut întâlniri cu cetățenii de toate vârstele. Am organizat «Zilele Șepreușului», «Ziua Pensionarilor», o mare sărbătoare pentru persoanele vârstnice. De asemenea, acum, de Revelion, am avut o nouă întâlnire cu locuitorii comunei, la care au participat săteni de toate vârstele. Aș mai vrea să spun că la copii am împărțit peste 300 de pachete, acțiune care la noi a rămas o tradiție”, a mai spus primarul.
O societate care sprijină
comunitatea
Ioan Pintean a ținut să vorbească în continuare și despre buna colaborare pe care o au autoritățile locale cu SC Agro Banat, o societate care-și desfășoară activitatea pe raza comunei. „Vreau să vă spun că, anul trecut, societatea cu pricina ne-a ajutat să rezolvăm drumurile agricole în proporție de 90%. Pe lângă acest lucru, ne-a ajutat și cu câteva podețe. În perioada 2019-2020 avem în intenție să pietruim din nou niște drumuri agricole. Societatea își desfășoară activitatea la noi în comună din 2009. Pe lângă faptul că a creat o serie de locuri de muncă, vine în sprijinul localnicilor care nu pot să-și muncească pământul, luându-le terenul în arendă. Când este vorba de plată, în luna noiembrie, pentru reprezentanții firmei este o zi sfântă, oamenii find foarte mulțumiți”, a mai spus Pintean.
Localnicii sunt mulțumiți
Având în vedere că ne-am dorit să vedem cum este văzut actul administrativ de către locuitorii comunei, am vorbit cu mai mulți săteni. Oamenii au o părere foarte bună despre cei doi edili, Pintean și Morgociu, care sunt nedespăr­țiți. „Aceste două persoane sunt de nedespărțit, iar realizările se văd. Am auzit, de asemenea, că au alte planuri binevenite pentru comunitate. Este cu atât mai lăudabil că peste an, în comună se organizează trei activități culturale, care sunt pe gustul tuturor. Le dorim mult succes și pe viitor”, ne spune un cadru didactic pensionar.
Voicu Sida

Recomandările redacției