Aradul este pe primul loc la nivel de ţară la suprafaţă declarată la APIA, în campania 2013. De asemenea, Agen­ţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Arad s-a cla­- sat pe locul VI în ţară, raportat la procentul de fermieri care au depus cereri de plată pe suprafaţă.
„Situaţia preluării cererilor de sprijin pe suprafaţă în Campania 2013 de către Centrul Județean A.P.I.A., În judeţul Arad, în prezent, evidenţiază clasarea instituţiei noastre între primele şase judeţe ale ţării, acestea reprezentând un procent de 29,63 la sută de fermieri înregistraţi în registrul electronic, raportat la numărul total de fermieri ce urmează să depună cereri în campania 2013. Cu privire la suprafaţă declarată de fermierii arădeni, la data de 27 martie 2013, Centrul judetean Arad se situează pe primul loc cu o suprafaţă de 75 958 de hectare“, a susţinut Cristian Alexandru Borcea, purtător de cuvânt al APIA Arad.
În condiţiile în care APIA Arad se evidenţiază în ţară, iar situaţia primirii cererilor de sprijin pe suprafaţă este favorabilă, reprezentanţii instituţiei îi roagă pe fermieri să respecte progra­mările stabilite în invitaţiile primate, pentru a fi prevenită aglomeraţia la depunerea cererilor şi întâzierile de procesare a informaţiilor.

Recomandările redacției