Fermierii arădeni care beneficiază de subvenţii pentru bunăstarea animalelor pot face credite garantate de APIA, pentru finanţarea capitalului de lucru.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunţat încheierea celui de-al doilea act adițional, la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet porcine. „Potrivit acestor acte adițio­nale, APIA emite la cererea solicitantului, a treia confirmare scrisă – ade­- verință prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor și, de asemenea, suma înscrisă în adeverinţă reprezentând diferenţa dintre valoarea cumulată a deconturilor justificative depuse de beneficiar şi valoarea celor două ade­verinţe eliberate de către centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură“, a susţinut Alexandru Borcea, purtător de cuvânt al APIA Arad.
Agenția a încheiat acte adiționale cu o serie de bănci. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80 la sută din valoarea creditului contractat de fermier.

Recomandările redacției