În fiecare an, de sărbători, se repetă povestea: sute de arădeni ajung la urgenţe din cauza excesului alimentar şi al consumului de alcool. Anul acesta, numărul cazurilor a crescut cu aproape o sută.

În total, 474 de arădeni au ajuns, în perioada 23 – 26 decembrie dimineaţa, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Majoritatea au fost adulţi – 384, restul minori.

În cazul adulţilor, cele mai multe cazuri, după cum era de aşteptat, au fost afecţiunile digestive: 51. „S-au mai înregistrat 46 de afecţiuni cardiace, 33 de afecţiuni respiratorii, 35 de afecţiuni neurologice. Victime provenite din accidente rutiere au fost şase, iar cinci au fost victime ale agresiunilor. Tot la adulţi s-au mai înregistrat nouă intoxicaţii cu alcool, 17 fracturi, nouă luxaţii şi 37 de contuzii“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şefa secţiei de Primiri Urgenţe.

În rândul minorilor, cele mai multe cazuri au fost afecţiunile respiratorii, în număr de 46. S-au mai înregistrat 14 afecţiuni digestive, două fracturi, trei luxaţii, zece contuzii şi o victimă provenită din accident rutier. Ca o premieră în rândul minorilor, nu a fost înregistrat niciun caz de intoxicaţie cu alcool.

Recomandările redacției