inundatiiPrefectura Judeţului Arad a raportat Guvernului 460 hectare de păşune care a fost afectată de ploile abundente căzute în ultima perioadă. Conform reprezentanţilor instituţiei, în cursul zilei de ieri, cea mai afectată zonă a judeţului s-a înregistrat în comuna Dieci. „Satul Revetiş a fost cel mai afectat de ploi. Drumul care leagă Dieci de Revetiş a fost acoperit de apă, transportul fiind posibil doar prin intermediul tractoarelor. Având în vedere că porţiunea afectată se întindea şi pe un kilometru, ceilalţi şoferi au fost nevoiţi să facă un ocol de 30 de kilometri, pe la Sebiş. Sperăm ca înspre seară apele să se retragă, iar lucrurile să reintre, cât de cât, în normalitate“, ne-a declarat Ioan Chiu, vice­- primarul comunei Dieci.
Conducerea comunei este îngrijorată şi pentru recolta de anul acesta, care pare compromisă. „Populaţia este în siguranţă, casele nefiind afectate de ape. Apa din fântâni este potabilă, astfel încât oamenii nu au motive de îngrijorare. Doar recolta va fi afectată din păcate, nu ştiu ce se mai poate salva în condiţiile în care ploile nu se opresc“, susţine viceprimarul.
Satul Revetiş a fost afectat de apa care se revarsă de pe dealurile împrejmuitoare, terenul arabil fiind acoperit într-o proporţie covârşitoare de ape.
Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Arad a efectuat în această perioadă o serie de controale privind siguranţa populaţiei, încercând să evite izbucnirea unor epidemii. „Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în localitatea Apateu, au fost inundate peste o sută de gospodării (curţi, grădini, latrine, decantoare vidanjabile), 430 hectare de păşune şi 200 hectare de teren agricol. Totodată personalul Direcţiei de Sănătate Publică, prin Serviciul de Control în Sănătate Publică, a verificat starea fântânilor din mai multe localităţi de pe raza judeţului Arad, iar acolo unde a fost cazul s-a intervenit“, ne-a asigurat dr. Laura Nicolescu, directorul exectiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Recomandările redacției