politisti

Cu ocazia Sărbătorii Paştilor, aproximativ 770 de poliţişti din cadrul IPJ Arad  au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestor, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii arădeni au fost la datorie cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. Activităţile au fost desfăşurate zilnic, în baza dispoziţiei Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, prin care s-a dispus la nivel naţional ca, pe lângă activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii să fie prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti.

Din totalul celor 770 de poliţişti angrenaţi în misiuni în această perioadă, 564 au fost de la ordine publică, 101 de la poliţia rutieră, 48 sunt poliţişti de investigaţii criminale,  10 de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar ceilalţi, de la alte structuri.

Astfel, 378 de patrule de siguranţă publică, din care 59 pedestre şi 319 auto, au acţionat pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat pe tronsoane de drumuri naţionale utilizând 38 de aparate radar, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere.

De asemenea, în parteneriat cu omologii din Ungaria, au avut loc acţiuni „în oglindă” pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Recomandările redacției