Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Măsurile și ordinile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2 sunt obligatoriul  respectate. Astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Persoanele care nu respectă normele de protecție, sunt sancționate cu amenzi de către politiști.

Duminică, 8 noiembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 195 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 93 mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 185 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.250 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

,,Reamintim cetățenilor că sancțiunea pentru nerespectarea prevederii legale privind portul măștii de protecție, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei’’ transmit cei de la IPJ Arad

Recomandările redacției