bacAstăzi este ultima zi de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat. La probă s-au înscris 185 de candidaţi, din care 124 la Limba engleză, 37  la Limba franceză, 13 la Limba germană, opt la Limba spaniolă şi trei la Limba rusă. În perioada 21 – 22 august se desfăşoară proba D, de evaluare a competenţelor digitale. Rezultatele candidaţilor evaluaţi vor fi notate prin nivele de competenţă.„Astăzi are loc proba orală, cu durata de 10 -15 minute, pentru fiecare candidat, pe baza unor bilete cu întrebări de dificultate progresivă, prin care se verifică competenţele de producere de mesaje orale şi competenţele de interacţiune orală a candidaţilor. La finalul probei candidaţii evaluaţi sunt încadraţi de evaluatori în unul din nivelurile A1, A2, B1, B2. Pe ansamblul celor trei probe, evaluarea candidaţilor se face separat pentru fiecare din cele cinci competenţe prevăzute în Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi. Nivelul de competenţă lingvistică se stabileşte astfel: 11 – 30 puncte :  A1; 31 – 60 puncte: A2; 61 – 80 puncte: B1; 81 – 100 puncte:  B2“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

În perioada 18 – 22 august au loc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale pentru candidaţii înscrişi la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2014. Probele se organizează în cele cinci centre de evaluare: Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Arad, Colegiul Naţional Moise Nicoară Arad, Colegiul Naţional Vasile Goldiş Arad, Liceul Tehnologic Chişineu Criş şi Liceul Mihai Viteazul Ineu.

Probele scrise din cadrul sesiunii a doua a examenului de bacalaureat 2014 se vor desfăşura începând cu data de 25 august 2014. În prima zi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 26 august  proba la Limba şi literatura maternă, pe 27 august  are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 29 august proba la alegere conform profilului şi specializării.

Recomandările redacției