Un număr de 924 de profesori şi-au depus dosarele în vederea ocupării unui loc la catedră pentru anul şcolar viitor. Chiar dacă numărul este foarte mare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad susţine că a scăzut în comparaţie cu anii trecuţi, când erau înscrişi câte 1.500 de profesori. Una din explicaţii ar fi faptul că oferta a scăzut, din cauza reducerii numărului de copii, iar multe posturi au fost titularizate anii trecuţi.
Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante se organizează prin asocierea temporară a unităţilor de învăţământ la nivel judeţean. „Pentru anul şcolar viitor sunt disponibile în total 1.135 de posturi, dintre care 172 au o viabilitate de cel puţin patru ani. Din acestea, doar 136 sunt complete (86 în mediul urban şi 50 în rural), în timp de 36 sunt incomplete. Din posturile care au o viabilitate mai mică de patru ani, 277 sunt complete, în timp ce 686 sunt incomplete“, ne-a declarat prof. Onida Gheorghiţă, din cadrul Compartimentului Managementul Resurselor Umane al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Dintre posturile cu viabilitate de cel puţin patru ani, complete, se numără: educatoare – 28; învăţători – 26; limba şi literatura română – şase; Educaţie fizică şi sport – şase; limba engleză – două, iar învăţământul special – 17.
„În perioada 22-24 mai candidaţii înscrişi la concursul de titularizare 2013 se vor prezenta la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Arad pentru validarea înscrierii. Validarea se face prin semnătură, de către candidaţi, conform graficului stabilit de comisia de organizare şi desfăşurare a concursului. Neprezentarea la validarea fişei atrage anularea înscrierii la concursul de titularizare“, atrage atenţia prof. Mihai Spânu, inspectorul şcolar adjunct.

Recomandările redacției