Ediția din acest an a Zilelor Aradului aduce ceva nou și inedit în atenția arădenilor. Mai mulți actori de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“, cărora li se vor alătura și câțiva voluntari, vor fi protagoniștii unui spectacol de reconstituire istorică.

Spectacolul va deschidere festivitățile din cadrul Zilelor Aradului, vineri, 17 august, de la ora 18.00 în centrul orașului.  „Arad – oraș liber regesc“ va cuprinde o paradă și o ceremonie, în cadrul cărora va fi reconstituit momentul de acum 184 de ani, când Aradul a devenit oraș liber regesc. Parada se va desfășura pe traseul Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ – Palatul Administrativ și retur și va aduce în fața arădenilor costume de epocă, trăsuri.

În fața Palatului Administrativ, personajele care îi vor întruchipa pe trimisul împăratului și primarul orașului din acea epocă vor reconstitui momentul din 21 august 1834, când trimisul împăratului a predat „Diploma de Slobozire semnată de către Majestatea Sa Apostolică Regală și Împărătească, a preamilostivului și mult iubitului Tată al Țării Franz I“. Festivitățile de proclamare a Aradului oraș liber regesc s-au desfășurat între 17 și 28 august 1834.

Tot în cadrul Zilelor Aradului, vineri, 17 august, în Parcul „Sfânta Maria“ din Micălaca, între orele 19.00 – 23.00, va avea loc un concert de muzică ușoară cu Nova Band, Rock Abil, Melting Dice și Zdob și Zdub. Zilele Aradului 2018 se vor desfășura în perioada 17 – 26 august.

Recomandările redacției