mitaUn bărbat din Arad este cercetat penal, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist de frontieră, pentru a-și recupera un autoturism indisponibilizat, cu care a transportat țigări de contrabandă.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupţie Satu Mare l-au prins în flagrant pe B.B.I., de 35 de ani, din Arad, în timp ce încerca să mituiască polițistul de frontieră cu 300 euro.

În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș.

Conform unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, în 22 martie, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei și traficului ilicit cu țigări de proveniență ucraineană derulată de lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș, arădeanul a fost identificat în timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni că transporta țigări de contrabandă.

În urma controlului amănunțit al masinii, s-a constatat că arădeanul avea ascunse, în locașuri special amenajate, 3.950 pachete de țigări.

Bărbatul din Arad l-a contactat pe adjunctul șefului Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofițerul a refuzat oferta, atrăgându-i atenția arădeanului că săvârșește o infracțiune de corupție.

Totodată, lucrătorii poliției de frontieră și-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Cu toate acestea, luni, arădeanul s-a prezentat la sediul SPF Negrești Oaș unde l-a cautat din nou pe polițist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.

În urma denunțului formulat de polițist, echipa operativă a organizat un flagrant, arădeanul fiind prins în timp ce oferea ofițerului de poliție de frontieră suma de 300 euro.

Arădeanul este urmărit penal pentru cumpărare de influență şi dare de mită.

Recomandările redacției