condamnatUn şofer din Arad care a provocat, în 30 octombrie 2011, un accident soldat cu 14 morţi, pe o autostradă din Ungaria, a fost condamnat, ieri, la şapte ani de închisoare, de o instanţă din Szeged. Avocatul bărbatului a declarat că va face apel.
TIR-ul condus de şoferul arădean a intrat în coliziune cu un microbuz, în care se aflau cei 14 români.
Arădeanul a fost rănit în accident şi a apărut în instanţă în cârje. Cazul lui a fost preluat de Judecătoria din Szeged. În accidentul din 30 octombrie 2011, cauzat din pricina arădeanului, 14 români, printre care şi doi copii, o fetiţă de şase ani şi un băiat de opt ani, şi-au pierdut viaţa. Arădeanul a fost rănit grav şi transportat la spital. Şoferul arădean conducea un TIR pe Autostrada M 43. Ca pedeapsă complementară, arădeanul în vârstă de 31 de ani, nu va avea voie să conducă timp de şapte ani şi nu va avea dreptul să intre pe teritoriul Ungariei timp de cinci ani după ispă­şirea pedepsei, conform Mediafax.
Bărbatul a adormit la volan în timp ce se se afla la volanul unui TIR care transporta lemn din Arad către Germania.
Accidentul a avut loc în Sudul Ungariei pe autostrada care ducea spre graniţa cu Croaţia. La circa 8 kilometri de graniţa cu România, pe Autostrada M 43 din Ungaria, TIR-ul a derapat de pe banda sa de mers într-o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, înmatriculat tot în România. Bărbatul fusese la Urgenţă cu 36 de ore îna­inte de accident, dar a refu­zat internarea, deşi suferea de enterocolită, boală care, ca şi tratamentul, pot provoca somnolenţă. El a recunoscut anterior că înaintea cursei a luat medicamente pentru o boală asemănătoare cu gripa. TIR-ul condus aparţinea unei firme din Arad.
Claudia Gavra

Recomandările redacției