Un arădean va deveni cel mai scump fotbalist român din toate timpurile, dacă se va împlinit visul lui Gigi Becali. Finanțatorul lui FCSB a declarat recent că a refuzat o ofertă de 13 milioane de euro pentru Dennis Man și că nu îl va vinde pe atacantul adus de la UTA decât pe 30 de milioane de euro!
„Am primit oferta din străinătate, acum trei-patru ore, și mi-au zis: primești banii, mâine contract, 13 milioane pe Man. Și i-am spus «NU!». Am primit oferta toți banii odată și am zis «NU!». Din Vest a fost oferta. Poți să speculezi un jucător până faci bani cât poți. Eu am zis că pe Man fără 30 de milioane nu-l dau”, , explicând de ce crede că va primi atâția bani pentru jucătorul său: „Nu vorbim de logica românească, noi vorbim de ne­bunia europeană. Dacă ei au sărit la 300 de milioane, eu zic că Man, la 20 de ani, e mai bun decât Kane”.
Rugat să comenteze declarația patronului său, jucătorul în vârstă de 20 de ani, cotat la 2,7 milioane de euro de transfermarkt.com, a admis că există o presiune: „Bineînțeles, nu este ușor, sunt copil până la urmă, dar încerc să îmi văd de treaba mea, să mă concentrez mai bine pe fotbal. Doar evoluțiile mele și ce fac eu pe teren va decide. Pot să spun că mă simt mândru. Înseamnă că fac lucruri bune și sunt apreciat. Pot să zic că m-am maturizat foarte mult. Am venit aici fiind un copil de 17 ani, pot să spun că sunt mai matur și cu capul pe umeri”.
Sezon cu evoluții contradictorii
Arădeanul Dennis Man a ajuns la FCSB în 2016, contra sumei de 400.000 de euro. Nu prea a intrat în vederile antrenorului de atunci, Laurențiu Reghecampf. Venirea lui Nicolae Dică și adoptarea Regulii U21 au reprezentat șansele sale de a se afirma. În sezonul 2017-2018 a evoluat în 34 de meciuri, înscriind 10 goluri. A avut un început de sezon 2018-2019 foarte bun, dar a intrat apoi într-o eclipsă de formă care i-a determinat pe unii să spună că „i s-a urcat vedetismul la cap”. Luna decembrie a adus, însă, „renașterea”. Mai întâi, a marcat un gol important pentru victoria obținută de FCSB la Iași (2-1), apoi contra Viitorului Constanța (2-0).
Presa din Anglia: He is the Man!
Într-un articol cu titlul „He’s the Man” (care se poate traduce „El este Omul”), The Sun a scris că Tottenham Hotspur și Manchester United îl monitorizează pe Dennis Man și că cele două cluburi vor face oferte pentru atacant în 2019. Pe lista echipelor
interesante de el se află și Zenit Sankt Petersburg, potrivit impresarului Arcadie Zaporojanu.
De asemenea, s-a vorbit și despre interesul lui Fenerbahce, dar Daniel Pancu și-a exprimat îndoiala că Dennis ar putea ajunge acum la Istanbul: „Man are o marjă mare de progres. Are calitate fizică, stă bine pe picioare, driblează, dar Fenerbahce trans­- feră străini de top și jucători cunoscuți în plan european sau mondial”.
Top transferuri FCSB
Dennis Man ar deveni cel mai scump jucător transferat din Liga I și dacă ar pleca pe „numai” 13 milioane de euro. Iată care au fost cele mai scumpe transferuri făcute de FCSB în ultimii ani:
· Nicolae Stanciu (la Anderlecht) – 10 mi­lioane de euro
· Vlad Chiricheș (la Tottenham) – 9,5 mi­lioane de euro
· Florin Gardoș (la Southampton) – 6,8 mi­lioane de euro
· Bogdan Stancu (la Galatasaray) – 5,6 mi­lioane de euro
· Alexandru Chipciu (la Anderlecht) – 3 mi­lioane de euro
UTA ia 11% dintr-un viitor transfer
Direct interesată de un transfer record al lui Man peste hotare este și clubul UTA. Conform înțelegerii semnate cu FCSB, grupării arădene îi revine 11% din viitoarea sumă de transfer, bani cu care promovarea în Liga 1 poate fi atacată cu toate pânzele sus. Și tot „Bătrânei Doamne” Becali va trebui să-i achite suma de 100 de mii euro în momentul în care Man va debuta pentru prima reprezentativă a României într-un joc oficial.

Recomandările redacției