sezoniereDouă companii din Finlanda caută lucrătoare sezoniere pentru agricultură. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
Un număr de 40 de locuri pentru posturi de sezonier în agricultură sunt ofe­rite de către cei doi angajatori finlandezi, iar locurile de muncă se adresează femeilor. Acestea vor lucra la culegerea căpşunilor, zmeurei şi mazărei, putând să obţină ve­nituri suplimentare la culesul de coacăze în timpul liber. Angajatorii finlandezi caută persoane cu o condiţie fizică bună, care să dea dovadă de flexibilitate, să aibă experienţă în domeniul agricol, dar şi cunoş- tinţe de limbă engleză. Se asigură cazare contra cost de către companie. Este necesar cardul de sănătate european.
La capitolul salarizare aceasta se va face în funcţie de cantitatea culeasă, putând varia între 0,80 de euro, pe kilogram, la culesul de mazăre şi 8,04 euro pe oră, pentru curăţat şi plantat. Trebuie spus că, sezonierii vor lucra 40 de ore, şase zile pe săptămână. Durata activi­tăţii va fi de opt săptămâni, din luna iulie a anului. Arădencele interesate pot lua legătura cu consilierul Eures din cadrul AJOFM Arad.

Recomandările redacției