searaVânătorii din județul Arad au avut parte de un eveniment inedit. Aceștia au participat la Dineul Vânătoresc într-o atmosferă africană, eveniment organizat, în premieră, de către Galleria Arad. Astfel, cei de la Galleria Arad au făcut în așa fel, încât nu doar mâncarea să fie cu specific african, ci și atmosfera. Localul din interiorul mall-ului în care a avut loc evenimentul a fost decorat cu motive din Africa, iar pe parcursul întregii seri a răsunat muzica specifică continentului. Primul fel de mâncare servit invitațiilor a constat din patru specialități. Este vorba despre kebab din carne de crocodil cu frunze de spanac, orez, ceapă, verde, mărar și usturoi, dressing din iaurt cu ceapă roșie; carne de cangur cu legume pregătite la cuptor, legume prăjite și sos de brânză cu parmezan cu verdețuri; carne de zebră marinată în ulei de măsline, cimbru și vin roșu, pregătită la grătar, cartofi și corcovi la cuptor, sos de piper verde cu boabe de muștar și carne de struț pregătită la cuptor cu alune, migdale și arahide, dressing de vin alb, piureu de mazăre cu avocado și sos de drânză gorgonzola. Felul doi a constat din tocană de mistreț și cerb, cu mămăliguță și cartofi la cuptor. Între aceste feluri de mâncare, vânătorii au putut degusta vinul prezentat de către un somelier. La final, oaspeții au fost serviți cu un tort inedit, în care s-au regăsit făcute din marțipan un leu, o girafă și un crocodil. Mâncarea a fost pregătită de echipa renumitului bucătar Radu Zărnescu. Printre vânătorii județului Arad s-a aflat și Badea Ion, adică primarul Micurescu din Bata. Evenimentul a fost moderat de către Madiana Mican, PR Galleria Arad.
Claudia Untaru Crețu

Recomandările redacției