ceremonialIeri, în municipiu au fost marcate printr-un ceremonial Ziua obţinerii Independenţei de Stat a României, Ziua Uniunii Europene precum şi a Comemorării şi Reconcilierii între popoarele combatante în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Manifestările de celebrare a semnificaţiilor zilei de 9 Mai pentru România şi pentru celelalte popoare ale Uniunii Europene au avut loc în Piaţa Avram Iancu. Ceremonialul s-a desfăşurat după tiparul obişnuit, cum a fost anunţat în programul făcut public zilele trecute. A fost oficiat un serviciu religios de către Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, în memoria eroilor români care s-au jertfit pentru independenţă, dar şi în cruntele răz­boaie mondiale ale secolului XX. Muzeograful Bogdan Ivaşcu a vorbit despre semnificaţiile zilei de 9 mai, moment urmat de ceremonia depunerii coroanelor de flori la Statuia Ostaşilor Români din Piaţa Avram Iancu. La finalul evenimentului a avut loc defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Batalionului Arad.
S-au depus coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului şi structurilor M.A.I., Consiliului Judeţean, Pri­măriei Municipiului Arad, veteranilor de război, structurilor M.A.P.N. şi partidelor politice.

Recomandările redacției