Naţionala masculină de polo pe apă a României a ocupat locul 11 în ierarhia finală a Campionatelor Europene din Ungaria. Cei doi jucători arădeni de sub „tricolor” au înscris chiar în ultimul meci disputat în apele țării vecine, în succesul zdrobitor, de clasament, contra Turciei.
A fost 20-3 pentru români, arădenii Robert Gergelyfi şi Levente Vacsik, legitimați acum la cluburi din Ungaria, marcând câte un gol, singurele de la competiția continentală. Fulea 5, Prioteasa 4, Radu 3, Negrean 3, Oanţă 2 şi Antipa 1 au fost ceilalți marcatori ai selecționatei de polo pe apă la ultima apariție la „europenele” din acest an.
Rezultatele complete ale României la CE de la Budapesta sunt: 8-9 cu Olanda, 7-15 cu Serbia, 11-10 cu Rusia (în grupa B), 7-14 cu Grecia (baraj pentru sferturi), 10-15 cu Germania (locurile 9-12) şi 20-3 cu Turcia (locurile 11-12).
Campioană europeană s-a încununat chiar reprezentativa țării gazdă. Ungaria a învins-o pe Spania cu 14-13, după penalty-uri, în finala de aseară de la Budapesta.

Recomandările redacției