Şomerii arădeni care îşi caută de muncă peste graniţă au şanse de angajare. În această perioadă, prin reţeaua de ocupare Eures au fost anunţate mai multe oferte de lucru pentru ţări precum: Austria, Norvegia şi Estonia.
O companie austriacă este interesată de recrutarea de muncitori cali­ficaţi sau necalificaţi în domeniul forestier. Este vorba de muncă de exploatare forestieră şi amenajare păduri, în Austria şi Germania. Durata contractului este de şase luni, cu posibilitate de prelungire pentru încă trei luni. Cei interesaţi să ocupe posturile disponibile de muncitori nu este de ajuns să aibă forţă fizică, ci trebuie să cunoască limba germană, la nivel mediu spre avansat. Angajatorul le oferă un salariu net de 1.300 de euro pe lună, dar şi cazare într-o locuinţă cu toate dotările necesare. Angajaţilor li se asigură autoturism pentru depla­sări, combustibil şi service. Persoanele care doresc să aplice la această ofertă de angajare o pot face până la jumătatea lunii august.
În Norvegia se caută excavatorişti, durata contractului urmând să fie una permanentă. Se cere calificare şi experienţă în această muncă. Salariul variază între 21 şi 28 de euro brut pe oră, în funcţie de competenţa angajatului. În acest caz, angajatorul asistă la gă­sirea locuinţei şi sprijină în aducerea familiei angajatului, în Norvegia. Arădenii interesaţi de această ofertă pot aplica numai până la finele acestei luni.
În Estonia se caută ospătari cu experienţă minimă. Cei angajaţi vor lucra 160 de ore pe lună şi vor fi plătiţi cu 500 de euro net. Angajatorul este dispus să crească salariul după primele două luni. Oferta este valabilă până pe data de 23 a acestei luni. Arădenii interesaţi de ofertele disponibile prin reţeaua Eures pot solicita mai multe informaţii la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

Recomandările redacției