muncaArădenii care îşi caută de lucru peste graniţă, trebuie să ştie că prin reţeaua de ocupare Eures sunt disponibile câteva oferte de angajare. O companie din Cehia caută şlefuitori şi pilitori, oferta de angajare fiind pe termen lung.
Candidaţii trebuie să aibă studii medii, calificare ca lăcătuş mecanic, strungar şi abilităţi manual bune. Cei care cunosc limba germană au un avantaj pentru selectare. Salariul porneşte de la 450 de euro net, pe lună şi poate ajunge la 1.000 de euro, pe lună. Angajatorul oferă şi cazare aproape de locul de muncă.
Arădenii interesaţi de ofertă au posibilitatea de aplicare până la finalul acestei luni. Mai multe informaţii se pot obţine de la compartimentul Eures, al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.
Eures reprezintă o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile pu­blice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European şi alte organizaţii partenere, implicate pe piaţa muncii – patronate şi sindicate. Apelând la reţeaua Eures, tinerii şi oricare categorie de persoane interesate îşi pot găsi un loc de muncă în stră­i­nătate, în condiţii sigure. (S.S.)

Recomandările redacției