De la jumătatea lunii decembrie și până in prezent, polițiștii locali au identificat un număr de 257 de autovehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public ori privat al statului.
Activitatea de verificare a autoturismelor de acest fel s-a finalizat, majoritatea putând fi vizualizate pe harta https://app.primariaarad.ro:5743/pla , a cărei completare cu autoturismele recent identificate se va finaliza până la jumătatea lunii în curs.
De asemenea, acțiunile de amploare ale oamenilor legii desfășurate în toate cartierele municipiului au scos la iveală faptul că sunt 196 de autovehicule abandonate din care 170 înmatriculate în Arad, 16 în străinătate, 10 în Timișoara, 3 în București și câte un autoturism înmatriculat în județele Mehedinți, Gorj, Suceava, Bihor, Alba.
În total 61 de autovehicule sunt fără stăpân. Cele mai multe autovehicule abandonate/fără stăpân au fost găsite în cartierele Grădiște, Aurel Vlaicu și Micălaca.
În ceea ce privește autovehiculele plasate în afara domeniului public, în curțile interioare, Primăria Municipiului Arad nu are dreptul legal de a le ridica, însă poate sprijini asociațiile de proprietari în sensul că odată sesizată existența unor astfel de cazuri poate să utilizeze mijloacele proprii pentru notificarea proprietarilor în vederea mutării mașinilor.
Un astfel de demers vine în întâmpinarea numeroaselor sesizări prin care cetățenii semnalează existența vehiculelor abandonate, însă DGPL Arad nu poate proba această realitate decât pentru intervale de timp mai scurte, respectiv de la emiterea notificării de către propriii agenți constatatori din teren.

Recomandările redacției