La sfârșitul săptămânii trecute, Aradul a primit vizita a 27 de ambasadori care reprezintă corpul diplomatic străin acreditat la București. Aceștia au fost primiți de către oficialitățile arădene care au luat astfel parte la o acțiune mai amplă a Ministerului Afacerilor Externe, organizată cu ocazia Centenarului. Scopul vizitei a fost acela de a promova legături comerciale, culturale, educaţionale şi de altă natură între zonele pe care le vizitează în România şi ţările pe care le reprezintă.

În Sala Ferdinand, din cadrul Palatului Administrativ, ambasadorilor străini în România le-a fost prezentată activitatea economică, turistică și culturală a regiunii, fiind evidențiat potențialul de dezvoltare al județului Arad în domeniile agriculturii și turismului.

Pe parcursul vizitei, delegații au vizitat zona industrială Arad sau Palatul Cultural, unde au putut urmări un moment artistic susținut de Filarmonica Arad. Totodată, spre finalul întânirii, cei 27 de ambasadori au participat la o scurtă ceremonie de depunere de corone la Monumentul lui Vasile Goldiș, iar de acolo diplomații au pornit într-un tur al Podgoriei Aradului, vizitând „Colna construită în secolul XVIII”. Delegația oficială și-a încheiat vizita în Arad cu o oprire la Mănăstirea Maria Radna.

Cei 27 de ambasadori reprezintă Algeria, Lituania, Iordania, Cehia, Israel, Malayesia, RPD Congo, Tunisia, Algeria, Africa de Sud, Muntenegru, Irak, Chile, Slovacia, Indonezia, Federaţia Rusă, India, Bulgaria, Armenia, Mexic, Peru, Egipt, Portugalia, Nigeria, Georgia, Pakistan şi Sudan, ajungând la Arad în cea de-a patra sesiune de vizite organizată de MAE (după Iaşi, Zona Maramureşului și Bihor).

Recomandările redacției