someriAradul are cu câteva sute de şomeri mai puţin faţă de luna trecută. Datele provenite de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad arată că, la începutul acestei luni, numărul oficial al şomerilor era de 6.561 de persoane.
La începutul lunii mai, în evidenţe se aflau 7.026 de persoane fără serviciu, iar în urmă cu două luni, 7.504. Cu alte cuvinte, în doar două luni de zile, numărul şomerilor arădeni a scăzut cu aproape 1.000 de persoane, potrivit statisticilor. Rata şomajului a scăzut semnificativ de la începutul acestui an, în prezent fiind de 3,15 la sută. Mai trebuie spus că, din numărul total de şomeri din judeţul nostru, 2.982 sunt femei. Scăderea numărului de şomeri se datorează şi apariţiei unor oferte de angajare specific sezonului estival.
La sfârşitul lunii februarie 2013, în evidenţele AJOFM Arad au fost înre­gistraţi un număr de 7.884 șomeri, faţă de 7.898 de persoane fără loc de muncă înregistrate la finele lunii ianuarie 2013. Aradul se numără printre judeţele cu o rată a şomajului scăzută.
În această perioadă, la AJOFM Arad sunt anunţate peste 300 de oferte de angajare, cele mai multe în domeniul construcţiilor, căilor ferate şi industriei textile.

Recomandările redacției