efectivEfectivul salariaţilor arădeni a crescut cu peste 700 de persoane, de la începutul anului şi până la jumătatea acestuia. Asta reiese din datele oficiale prove­nite de la Direcţia Judeţeană de Statistică Arad. La începutul lunii iulie, judeţul nostru avea 120.295 de salariaţi cu acte-n regulă. Dintre aceştia, aproape 60.000 de angajaţi lucrau în industrie şi construcţii.
Totuşi, într-un an şi jumătate, numărul salariaţilor arădeni a crescut cu câteva mii. Acum doi ani, numărul salariaţilor arădeni varia între 116 mii şi 117 mii. Cele mai multe angajări s-au făcut în sectorul serviciilor.
Chiar dacă nu resimt, statisticile arată că, arădenii au câteva zeci de lei în plus în buzunar, faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu net, conform statisticilor oficiale acesta a crescut cu sub 150 de lei, în decursul unui an de zile. Câştigul salarial mediu brut pentru luna iunie a acestui an, comunicat de DJS Arad a fost de 2.133 de lei, faţă de 2.016 de lei, în luna ianuarie a anului. Câştigul salarial mediut net a ajuns la 1.543 de lei pentru jumătatea anului, faţă de 1.459 de lei la începutul anului. Acum un an, câştigul salarial mediut net era de 1.400 – 1.500 de lei.

Recomandările redacției