Sărbătorile de iarnă reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului, este o perioadă a luminii și a bucuriei, a zâmbetelor pe chipurile copiilor, o celebrare atât a Nașterii lui Iisus Hristos, dar și a anului ce tocmai se încheie, totul culminând cu o petrecere de zile mari din noaptea dintre ani.
Străzi decorate cu ghirlande
Străzile sunt ornamentate cu luminițe și brăduleți, iar parcurile sunt pline de căsuțe care mai de care mai îmbietoare. Aradul este și el un oraș care își deschide larg brațele pentru a primi spiritul Crăciunului, ca mai apoi să îl răspândească tuturor arădenilor. Pe bulevardele și străzile principale se pot vedea ghirlande de luminițe care te introduc în magia Crăciunului.
Târgul de Iarnă, ediția 2018, este deschis până în 8 ianuarie 2019 și este organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu. Pe lângă Parcul Mihai Eminescu și Platoul Primăriei, strada Romul Veliciu este decorată cu ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, unde oamenii pot să își facă poze excelente de iarnă. Totodată, aici este zona de unde vor putea fi cumpărate produse artizanale, cadouri, jucării și alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.
Platoul Primăriei acaparat de Bradul de Crăciun
În fața Palatului Administrativ este amplasat și decorat un Brad de Crăciun, adus tocmai din Munții Apuseni. În fața acestuia se regăsește scaunul lui Moș Crăciun, păzit de doi soldăței. O noutate este o carte de dimensiuni umane care spune o poveste frumoasă de Crăciun.
Căsuțe și căscioare în Parcul Eminescu
În Parcul Mihai Eminescu sunt amplasate marea majoritate a căsuțelor târgului, unde se vor putea distinge mai multe zone: o zonă destinată produselor și preparatelor gastronomice, un mini-orășel al copiilor și o zonă pentru spectacole. La Târgul de Iarnă, organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, Căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești. Tot în orășelul copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice.
Tramvaiul lui Moș Crăciun, bucuria copiilor
O altă atracție specifică acestei luni este Tramvaiul lui Moș Crăciun, care circulă în intervalul orar 16:00 – 20:00 (în zilele de luni până vineri) și 10:00 – 20:00 (în zilele de sâmbătă si duminică).
Tot ceea ce lipsește, însă, este un element cheie, și anume zăpada. Din păcate, municipalitatea sau oricine altcineva, nu ne va putea aduce zăpadă, deci va trebui să așteptăm până când va cădea din cer, lin și armonios, completând tabloul.

Recomandările redacției