Piața arădeană a muncii oferă mai multe oportunități de angajare ca oricând. Și ne raportăm la situația din ultimii ani.

Peste 2.800 de oferte de lucru au fost puse la bătaie de firmele și companiile arădene, prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), la finalul anului 2018. Aradul este între județele fruntașe la capitolul oportunități de reorientare profesională, fapt confirmat de date oficiale și statistici pe județe.

Conducerea AJOFM Arad a tras linie activității pe anul trecut și a dat raportul Instituției Prefectului. Cifrele oficiale arată bine. Potrivit reprezentanților agenției de șomaj, numărul locurilor de muncă vacante a crescut în penultimele luni ale anului trecut, la 2.600. În decembrie, șomerii arădeni puteau alege dintr-un număr de 2.800 de job-uri. Oferta – disponibilă spre consultare la AJOFM este actualizată săptămânal.

Județul Arad s-a situat la nivel național, în majoritatea lunilor ale anului 2018, pe primele locuri între județele cu cele mai multe locuri disponibile. Cele mai multe oferte de muncă disponibile au fost în domeniile industria auto, industria textilă și vânzări“, a susținut Marinel Henteș, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă.

De asemenea, în decursul anului trecut, șomerii au putut face cursuri de formare profesională, organizate de agenția de șomaj. În urma cursurilor au obținut certificări și și-au crescut astfel șansele dse angajare. Cursurile s-au făcut raportat la cerinețele de pe piața locală a muncii. „În anul 2018, AJOFM Arad a organizat cursuri de formare profesională pentru șomeri în diverse ocupații, pentru diverse calificări, în funcție de cererea de pe piața muncii. S-au organizat cursuri de calificare ca: agent de securitate, bucătar, cameristă. Cofetar-patiser, contabil, îngrijitor bătrâni domiciliu, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în comerț, operator confecționer industrial, operator introducere validare și prelucrare date, stivuitorist și sudor“, a mai spus directorul AJOFM Arad.

Arădenii fără loc de muncă trebuie să știe că și în acest an, în condițiile legii se pot forma profesional urmând cursurile agenției de șomaj. De asemenea, vor fi organizate burse de muncă. Persoanele interesate de oferta de muncă trebuie să apeleze la AJOFM. 

Recomandările redacției