top judeteMarile companii din zona industrială sunt cei mai puternici angajatori din judeţul nostru, aici câte un angajator reuşind să adune chiar peste 1.000 de salariaţi. Aradul are angajatori mari, cu o cifră de afaceri ridicată şi care reuşesc să ofere locuri de muncă pentru sute de angajaţi. Judeţul nostru stă bine şi la capitolul companii cu capital străin, precum şi la producţia industrială.  Cu toate acestea, judeţul nu este chiar printre primele judeţe din topul marilor angajatori.
Potrivit unor statistici Cluj, Satu Mare, Sibiu, Alba sau Brașov sunt județele din Transilvania unde mai există firme cu peste 5.000 de angajați. Oricum, în Transilvania lucrurile stau mult mai bine decât în restul țării. În judeţele Arad, Argeş, Braşov, Bacău, Galaţi, Sibiu, Prahova şi Timiş, primii trei angajatori ca mărime reuşesc să adune, fiecare, mai multe mii de salariaţi.
Aproape 3.000 de salariaţi are o companie din judeţul nostru, aceasta fiind implicit şi cea mai mare. În vest, Timişul are companiile cu cei mai mulţi angajatori, urmat de Arad şi Caraş – Severin.
Companiile care au cei mai mulţi angajaţi sunt în principal companii de stat, precum Poşta Română sau CFR, care au făcut şi continuă să facă restructurări în ultimii ani pentru a-şi eficientiza activitatea.
În cinci judeţe nu există nicio firmă care să aibă 1.000 de salariaţi: Botoşani, Buzău, Călăraşi, Suceava şi Tulcea.
Primii cinci angajatori din fiecare judeţ au împreună peste 400.000 de salariaţi, adică 10% din efectivul total de angajaţi din economie.

Recomandările redacției