bileteCu fiecare an, tot mai puţine bilete de tratament a primit Aradul. Mai mult, vârstnicii nu vor putea pleca decât spre staţiunile în care Casa Naţională de Pensii are baze de tratament. Nici soţii pensionarilor, ori copiii minori ai acestora nu mai primesc bilete de tratament, ca şi însoţitori în 2014.

Aşa se face că, anul acesta, Casa Judeţeană de Pensii a primit cu aproximativ 1.500 de bilete de tratament mai puţin decât anul trecut. Pentru 2014, instituţiei i-au fost repartizate 2.440 de bilete de tratament, numai în staţiunile în care Casa Naţională de Pensii are baze proprii de tratament. Biletele vor fi împărţite în 19 serii,  ultima fiind la finalul lunii noiembrie 2014.

Astfel, pentru Moneasa vor fi puse la bătaie în total 1.651 de locuri – ceva mai mult ca anul trecut, pentru staţiunea 1 Mai, 437 de locuri, iar pentru Buziaş 93. Durata unei sejur este de 16 zile,iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

„Cererile se completează numai pe formularul aprobat de CNPP şi pot fi transmise prin poştă, fax, e-mail sau se pot depune la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad. În vederea repartizării, la cerere se va anexa numai copia actului de identitate, urmând ca celelalte documente sa fie depuse la momentul primirii biletului. Cererea poate fi depusă cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni“, a susţinut Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii Arad.

Informaţii privind condiţiile de acordare a biletelor de tratament sunt disponibile în comunicatul de presă.

Recomandările redacției