Ambasada Chinei la București a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute o recepție pentru a celebra împlinirea a 69 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze. A fost unul dintre evenimentele cele mai importante organizate, joi, în Capitală. Având în vedere bunele relații existente între România și Republica Populară Chineză, Guvernul României a fost reprezentat la vârf, de către vicepremierul Viorel Ștefan.

Având în vedere că filiala arădeană a Casei Româno-Chineze este una dintre cele mai apreciate din țară, printre invitați s-a numărat și prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de către Tu Jiang, însărcinatul cu afaceri ad interim al Chinei în România, în prezent „cea mai înaltă funcție în cadrul Ambasadei”. „Cu acest prilej s-au exprimat aprecieri cu privire la bunele relații  de colaborare între România și China, subliniindu-se perspectivele de viitor ale întăririi parteneriatelor de colaborare între cele două ţări”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț. În continuare, aceasta susține că a apreciat în mod deosebit excepționalul discurs rostit în limba română de către oficialul chinez. „Domnul Tu Jiang s-a referit la prezentul colaborării româno-chineze, a apreciat relațiile de prietenie existente între cele două țări, subliniind că anul viitor China va celebra 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, iar România va deține președinția UE. De asemenea și-a exprimat speranța întăririi relațiilor de prietenie între cele două țări”, a ținut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Recomandările redacției