Sfârșitul de an se apropie încet încet, iar evenimentele dedicate Centenarului și Crăciunului sunt mai aproape decât ne așteptam.
Având în vedere rolul esențial pe care Aradul l-a jucat în realizarea dezideratului național al Marii Uniri, evenimentele de la finalul lunii noiembrie sunt legate de acest moment fundamental al istoriei țării noastre.
Lansare a 14 cărți
Conferința cu participare internațională, organizată în perioada 20-21 noiembrie 1918, are ca parteneri cele două universități arădene, Biblioteca Jude­țeană Alexandru D. Xenopol și Asociația Ștefan Cicio-Pop. Peste 80 de istorici din țară și din străinătate vor participa la acest eveniment științific de mare anver­- gură, ce se va desfășura în Sala Regele Ferdinand din Primăria Municipiului Arad.
Printre istorici se află prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universității „Babeș Bolyai“ din Cluj-Napoca, prof. H.C. Josef Wolf de la Institutul de Studii Regionale a Șvabilor Dunăreni din Tubingen, prof.univ.dr. Ion Zainea de la Universitatea din Oradea, Valeria Soroștineanu de la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Radu Homescu, diplomat, fost ambasador al României în Republica Filipine (originar din Arad), prof. univ. dr. Dumitru Preda, fost ambasador al României în Republica Cuba, Laurențiu Szemkovics, heraldist, de la Arhivele Naționale Române.
Invitații au sosit la Arad marți, zi în care au participat la un tur prin oraș intitulat simbolic „Pe urmele făuritorilor Marii Uniri“. Au fost vizitate sediul Consiliului Național Român Central – Casa Ștefan Cicio Pop și Palatul Româ­nul de pe str. Vasile Goldiș. nr. 6.
Pentru a evidenția rolul Aradului în înfăptuirea Marii Uniri, în cadrul acestei conferințe vor avea loc 14 lansări de carte.
Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, vor începe activitățile specifice perioadei de iarnă. Târgul de Iarnă se va deschide printr-un spectacol deosebit de cele desfășurate până acum în orașul nostru.

Recomandările redacției