Aradul, sub nămeți: Drumuri și școli închise, arbori doborâți, localități fără curent, dar CJA permite să se intervină cu doar 16 utilaje din 30

0
765

Județul Arad se află, începând de vineri, de la ora 23, sub cod galben de ninsoare, iar acest lucru se vede, ninsorile abundente făcând aproape imposibilă misiunea drumarilor. De altfel, încă de marți noaptea, când a început să ningă serios, avertizam că firma care se ocupă de desză­- pezirea drumurilor județene are o misiune aproape imposibilă. Și nu din cauză că nu ar dispune de suficiente utilaje, sau de suficienți șoferi, ci din cu totul și cu totul alte motive. CJA, administratorul drumurilor județene, a dat ordin de echipare, la începutul săptămânii, pentru șase utilaje cu lamă și sărăriță din 30, câte au fost licitate și numai șase încărcătoare din 19.
Acum, când ninge în tot județul, iar stratul de zăpadă ajunge pe alocuri și la 70 de centimetri, reprezentanții Cosiliului Județean au dat ordin să se iasă pe traseu cu doar 16 utilaje, în timp ce restul de 14 stau și așteaptă „vremuri mai bune”. Cele mai afectate zone sunt Lipova-Bata, Hălmăgel, Julița-Slatina de Criș și Sebiș-Moneasa.
În aceste condiții, conducerea societății care se ocupă de deszăpezire susține că echipele scoase pe traseu fac eforturi supraomenești să facă față, însă lucrurile riscă să scape de sub control. Se acțio­nează non-stop de vineri noaptea, însă drumurile curățate sunt acoperite de îndată de un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor continua, potrivit meteorologilor, până marți. Până în momentul de față a fost închis doar drumul Julița-Mădrigești, dar surprizele pot continua…
La Luncșoara, spre exemplu, stratul de zăpada a ajuns la 70 de centimetri, iar utilajele de deszăpezire care trebuie să intervină pe drumurile comunale fac față cu greu situației, din cauza arborilor căzuți. În plus, mai trebuie spus că la Hălmăgel, un stâlp de curent s-a prăbușit pe o casă. Mai mult, Caravana Tradițiilor de Iarnă a trebuit anulată.
În ceea ce privește codul galben de ninsori, acesta a fost valabil până duminică la ora 18.
Voicu Sida
Lucian Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.