religieÎnalt Preasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat duminică o vizită pastorală în parohia Gurahonţ, localitate care organizează anual, în această perioadă, manifestări cultural-spirituale puse sub sigla ,,Zilele Gurahonţului”. Întâmpinat, în faţa bisericii, de către preotul paroh Crăciun- Dorel Moţ, de către oficialităţile locale, care i-au oferit flori, ÎPS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, în biserica parohială cu hramul „Bunavestire”, împreună cu preotul paroh şi preotul Simion Mladin, secretar epar­hial, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.
După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinţitul Timotei, înconjurat de soborul preoţilor de pe raza comunei, a săvârşit slujba parastasului şi a sfinţit monumentul ridicat în memoria patriotului Ioan Buteanu, prefect al Zărandului, prilej cu care ierarhul a subliniat ataşamentul oamenilor locului faţă de perso­nalitatea lui Avram Iancu, eroul na­ţional din Ţara Moţilor şi faţă de cei ce i-au împărtăşit crezul.
În parohia Zimbru, Înalt Preasfinţitul Timotei a vizitat biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi Dispensarul uman, aşezământ social ridicat aici de către Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Aradului. În continuare, în filia Valea Mare, ierarhul a oficiat slujba Vecerniei, în biserica cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, vorbind credincioşilor despre gân­dul bun al înaintaşilor lor de a pune loca­şul de închinare sub ocrotirea Sfin­ţilor Împăraţi, ca şi alte biserici de pe cuprinsul ţării, în frunte cu Catedrala Patriar­hală. Tot aici Chiriarhul, împreună cu soborul slujitor a oficiat Panahida pentru profesorul Alexandru Roz, fiu al satului, istoric şi fost profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Recomandările redacției