arhimandritArhimandritul Filotheos Faros din Grecia s-a întâlnit în această săptă­mâ­nă cu elevii Colegiului Naţional Vasile Goldiş Arad. Arhimandritul Filotheos Faros este medic psihiatru şi doctor în teologie ortodoxă şi a vorbit cu elevii Colegiului Naţional Vasile Goldiş despre problemele specifice adolescenţilor, precum dragostea, sexualitatea şi prie­tenia. A fost prezentat de părintele Ioan Stoica, doctorand la Universitatea din Atena, preot la Biserica SF. Gheorghe din Zografou, Atena, care a asigurat de asemenea şi traducerea din şi în limba greacă. La întâlnire a fost prezent directorul Eugen Bocăniciu, dar şi nume­roşi profesori ai colegiului.
Arhimandritul Filotheos Faros i-a încurajat pe tineri să vorbească des­chis despre problemele care îi preocu­pă, explicându-le cum pot fi depăşite anumite situaţii mai puţin plăcute în relaţiile cu ceilalţi, fie ei prieteni sau persoane de sex opus.
Arhimandritul Filotheos Faros a venit la Arad pentru a susţine conferinţa „Cine îl învaţă pe omul contemporan arta de a trăi, afară de părinţii lui?”, la invitaţia Asociaţiei Ieromonah Arsenie Boca. Este autor a mai multor volume, dintre care „Căsnicia – Dificultăţi şi soluţii”, scrisă împreună cu preotul Stavros Kofinas, care a apărut şi în româneşte la editura Sophia din Bucureşti.

Recomandările redacției