Untitled-1 Untitled-12 Untitled-13 Untitled-14 Untitled-15 Untitled-16Zilele Comunei Pleşcuţa s-a dovedit a fi o sărbătoare cum nu se poate mai potrivită pentru întoarcerea acasă a fiilor comunei (chiar dacă pentru foarte scurt timp), pentru întâlniri cu artişti populari din judeţ şi cu invitaţi oficiali, dar şi de reîntâlnire cu vechi obiceiuri, tradiţii şi datini folclorice.
Pentru participanții veniţi de departe şi care şi-au dorit o gustare „ca în pruncie” au fost preparate patru cazane mari de fasole cu ciolan și băuturi răcoritoare, servirea fiind asigurată de adevărate echipe profesionale, constituite de edilul-șef al comunei Pleșcuța. Veniți din zone diferite ale județului Arad, copiii îmbrăcați în diferite costume populare, specifice zonei aparținătoare, au prezentat pe scenă dansuri și cântece populare.
Programul, prezentat de Mihaela Mariș, a fost deschis de Ansamblul „Lăutarii Zărandului” din Gurahonț, pregătit şi însoțit de profesoara Simina Nicula, mo­mentul prezentat fiind obiceiul înălbirii pânzelor. Au urmat pe scenă ansamblul popular „Junii Țării Zărandului” din Pleșcuța, „Crăișorii Moților” din Tisa Nouă, „Druscelele” din Bârsa, ansamblul „Iorcovan” din Șimand şi  „Codrenii Hășmașului”, care au pre­zentat foarte frumoase programe cu dansuri specifice zonelor din care vin şi pe care le reprezintă. De pe scena căminului cultural din Pleșcuța nu a lipsit nici Riana Giurgelea cu cântecele ei culese din zonă. A fost prezent, de asemenea, și umoristul Radu Moș, cu glumele lui care au încântat şi înveselit publicul. Programul a fost îmbogățit de soliștii de muzică populară Andrada Oros, Andreea Chișe, Daniela Trifa, Alin Neag, Rafaela Caba și Mihaela Mariș, cea din urmă fiind şi prezentatoarea evenimentului.
Spectacolul s-a terminat târziu, oamenii rămânând cu mic, cu mare, până la terminarea programului, chiar dacă odată cu         lăsarea serii a început să se răco­rească.
Invitați de marcă l-au felicitat pe primar
Cei care au luat cuvântul pe scena căminului cultural din Pleșcuța au avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Viorel Groza. „Apreciez ceea ce a făcut și face domnul primar Groza. Nu rămâne neobservată această realizare, aşa cum nu rămân și multe altele“ – a spus deputatul Eusebiu Pistru. „Îl felicit pentru ce a făcut și face. Cu o săptămână în urmă a încheiat asfaltarea a cinci străduțe în satul Gura Văii. A făcut un drum de legătură Dumbrava-Budești, a reabilitat Căminul Cultural Tălagiu și, de asemenea, continuă cu aducțiuni de apă po­tabilă până la Pleșcuța”, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.
Opiniile cetățenilor comunei
Şi localnicii au avut numai cuvinte de laudă pentru cel pe care l-au ales primar. „Îl felicităm pentru ce a făcut pentru comună, împreună cu Consiliul Local. Asemenea activități nu au mai avut loc niciodată în comuna Pleșcuța”, a spus Simion Păsărilă. „Așa ceva nu a mai existat în comună la noi. Au mai fost ei primari, dar s-au mulțumit doar să le spui „domnule primar”; în rest, nimic”,  ne-a declarat o femeie de 71 de ani, din comună.
Un alt localnic, în vârstă de 68 de ani, l-a caracterizat scurt şi cuprinzător pe  Viorel Groza: „Acest primar este tânăr, vrenic, harnic, și provine dintr-o familie bună”.

Recomandările redacției