albuO delegaţie a Asociaţiei Educatio a reprezentat Aradul la un workshop european pentru tineret. Evenimentul, desfăşurat la Dresda (Germania) a fost organizat în cadrul unui proiect prin care ar urma să fie accesaţi bani europeni destinaţi dezvoltării unei reţele între oraşele europene.
Workshop-ul a făcut parte din pro­iectul „Cities for you, cities for Europe” – „Oraşe pentru tine, oraşe pentru Europa”, în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni”. Acesta a fost organizat de municipalitatea din Strasbourg, în parte­neriat cu orașele Dresda, Graz (Austria), Trikala (Grecia), Stara Zagora (Bulgaria), Kaunas (Lituania), respectiv Arad şi Iași (România). Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Educatio, proiectul vizează accesarea de fonduri UE, pentru crearea de reţele tematice, concentrate pe schimburi de experienţă şi bune practici între oraşele europene, şi reprezentanţii aleşi la nivel local şi european. La acest workshop, delegația arădeană a fost formată din doi reprezentanți: Laura Bocăncios și Carmen Chiș-Cohan din cadrul biroului pentru dezvoltarea programelor europene. Ca reprezentantă a ONG-urilor, din partea asociaţiei Educatio au fost prezenţi delegații Paul Albu și Ancuța Breban.
„Pe parcursul celor două zile de workshop s-au format grupuri de lucru care au încercat să răspundă la întrebarea: «Ce acțiuni ar putea fi organizate în contextul săptămânii europene a democrației locale?». Prin acest mod interactiv de dise­minare a informațiilor, am reușit să facem un real schimb de experiență și de bune practici între membrii ONG-urilor prezente. Echipa asociației noastre a fost felicitată pentru diversitatea proiectelor implementate, dar mai ales pentru aportul pe care acestea l-au adus la educaţia tinerilor. Menţionez faptul că de departe, cel mai interesant şi mai îndrăzneț proiect a fost considerat TeenFest-ul, care se va desfășura, anul acesta, pentru cea de-a VII-a edi­ție”, a susţinut Paul Albu, preșe­dinte al Asociației Educatio.

Recomandările redacției