Părinţii, care din diferite motive, nu au reuşit să îşi înscrie copiii în prima etaptă de înscriere în clasele pregătitoare, mai au la dispoziţie ziua de astăzi, însă numai până la ora 16.00. Cea de a doua etapă de înscriere în învăţământul primar s-a desfăşura în perioada 8 – 17 mai şi a fost destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate şcolară după prima etapă, iar lista finală va fi publicată în data de 24 mai.
„În afara zilei de mâine (n.r. astăzi), au fost depuse un total de 138 de cereri de înscrieri. În proporţie de 99,99% toate cererile vor fi rezolvate, în sensul că părinţii îşi vor putea înscrie copiii la şcolile pentru care au optat. În cazul în care totuşi există situaţii nerezolvate, ceea ce este foarte puţin probabil, Inspectoratul Şcolar Jude­ţean va organiza o întâlnire cu părinţii în cadrul căreia lucrurile vor fi lămurite“, ne-a asigurat Raluca Martin, inspector şcolar de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
După prima etapă de înscriere, care a avut loc în perioada 2 – 22 aprilie, au fost suplimentate, din cauza cererii foarte mari, patru clase la Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, Şcoala Gimnazială nr.5, Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu (pentru o clasă de germană) şi la şcoala din Mişca. Pentru opt unităţi (Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta, Liceul Pedagogic, Şcoala Avram Iancu, Şcoala Gimnazială din Felnac, Co­legiul Csiki Gergely, Liceul Adam Muller Guttenbrunn şi Şcoala Mihai Eminescu) s-a închis sesiunea de înscrieri. La aceste unităţi nu au mai putut fi primiţi elevi din etapa a doua.

Recomandările redacției