OLYMPUS DIGITAL CAMERAConcursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director al Casei de Asigurări de Sănătate Arad se desfăşoară începând de astăzi, la Bucureşti. Chiar dacă perioada de desfă­- şurare a examenului se întinde pe durata a trei zile, ziua hotărâtoare este astăzi, când are loc proba scrisă. În data de 25 ianuarie se va susţine ultima probă a concursului, care constă într-un interviu.
Şansele cele mai mari pentru obţinerea funcţiei de preşedinte-director le are unicul candidat înscris, dr. Gheorghe Domşa. Altminteri, acesta se arată foarte încrezător în şansele sale. „Sunt pregătit pentru ziua de mâine (n.r. astăzi), aşa cum de altfel am fost pregătit întotdeauna. Concursul începe la ora 10.00“, ne-a declarat dr. Domşa, care la ultima sa participare la concursul de ocupare a postului de conducere al Casei de Asigurări de Sănătate Arad a obţinut cel mai mare punctaj pe ţară.
Economista Angela Cosma, actualul preşedinte al CAS, a refuzat să se înscrie la concurs. „Eu am fost numită prin delegaţie în funcţia de preşedinte-director, printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe o perioadă limitată de timp. Nici nu vreau să mă gândesc să îmi depun candidatura pentru preşedinte al CAS. Eu vreau să îmi continui activitatea în funcţia de director economic al instituţiei“, ne-a declarat Angela Cosma, care conduce Casa de Asigurări de Sănătate Arad din vara anului trecut, când a preluat conducerea de la Gheorghe Domşa.
Aşadar, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează concurs în perioada 23-25 ianuarie 2013, la sediul CNAS, Sala de Consiliu, pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinte-director general al CAS: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.
Interviul se va desfăşura conform planului de interviu şi va fi structurat pe baza unui plan de management pentru atingerea obiectivelor prin execuţia indicatorilor de performanţă cuprinşi în contractul de management, prezentat de candidat. Planul de management va fi elaborat pentru un an bugetar şi va fi adaptat sistemului de asigurări sociale de sănătate. Planul de management, în formă scrisă, va fi depus odată cu dosarul de înscriere la concurs.

Recomandările redacției