Voicu Sida 

Nimic nu este mai frumos ca atunci când întâmpinăm colindătorii în apropierea sărbătorilor de iarnă. Toată lumea se grăbește să le întâmpine, dar se pare că anul acesta nu vom avea zăpadă. „Cu toate acestea, nimeni nu poate lua bucuria, colindele, obiceiurile și plugușorul“, precizează Duțu Căprar, primarul comunei Șicula, care a fost implicat la maxim cu personalul din subordine în organizarea și întâmpinarea Caravanei Tradițiilor de Iarnă, eveniment ajuns la ediția a III a și care s-a desfășurat în sala Căminului Cultural din Șicula.

Domnule primar, parcă s-au mai așezat problemele la Șicula, dar am înțeles totuși că sunt multe reclamații

Apoi, asta cam așa este! Dar sunt convins că se vor liniști și acești scriitori până la urmă. Se urăsc și ei să mai scrie lucruri nereale!

Respectat, în ciuda divergențelor

Până a început programul artistic am avut timp câteva minute să discut cu câțiva cetățeni din Șicula. Din păcate, nu au vrut să le facem poze sau să își dea identitatea deoarece au probleme cu adversarii domnului primar, în ciuda faptului că numărul acestora este unul destul de mic. Tocmai de aceea, actualul edil nu ar avea nici un motiv de îngrijorare în ceea ce privește obținerea unui nou mandat în fruntea comunei. Pe câți localnici i-am întrebat, toți au vorbit numai de bine la adresa primarului. „Deși noi nu votăm partidul , votăm persoana. Domnul primar Duțu Căprar are rezultate bune față de alții care au fost până acum. Are din partea noastră, a localnicilor, tot respectul“, ne-a precizat unul dintre interlocutorii noștri.

Spectatori de toate vârstele vin în grupuri

Caravana Tradițiilor de Iarnă, organizată de Centrul Cultural Județean, a umplut până la refuz Căminul Cultural din Șicula. Oameni de toate vârstele au venit să asculte colindele și să urmărească o scenetă organizată de copiii de la Școala din Șicula.

Printre artiștii prezenți s-au numărat maestrul Petrică Pașca, Orchestra Frații Șandru – o orchestră renumită, Grupul de colindători Lioara din Arad, Grupul de colindători Rapsozii Zărandului, Malvina Nagy, Rodica Ardelean Oniță, Alin Neag, Aurel Budugan. Prezenți au fost și dubașii din Săvârșin. Evenimentul a fost prezentat de frumoasa Nicoleta Pavel.

Toți cei care au cântat pe scenă au servit o mâncare de seară, însoțită de un vin cald, răcoritoare și altele.

Programul a fost decalat puțin, urmând ca a doua zi domnul primar să distribuie cele peste 450 de pachete pline de dulciuri la copii. Toți au fost mulțumiți de program și de condițiile din Căminul Cultural, unde a fost cald și bine. Domnul primar ne-a dat asigurări că ne vom întâlni în data de 26 decembrie la un alt program cultural foarte bogat.

Felicitare

Cu ocazia marii Sărbători a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, urez tuturor cetățenilor acestei comune multă sănătate, bucurie și belșug pe masă“, al dumneavoastră primar Duțu Căprar.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției