astraaAstra Vagoane Călători Arad şi Guvernul irakian au ajuns la o înţelegere privind înfiinţarea unei companii feroviare mixte în Irak, ale cărei obiective sunt producţia de trenuri pentru călători şi lucrări de construcţie şi modernizare a căii ferate, a declarat un oficial de la Bagdad, conform Mediafax.
Compania mixtă va fi specializată în construcţia de trenuri pentru călători şi va avea sediul în al-Samawa, în sudul Irakului. Compania va reabilita sectorul infrastructurii feroviare din Irak, în coordonare cu Ministerul Transporturilor, într-o primă etapă după înfiinţare. După patru ani, va începe construcţia unei reţele de cale ferată între Basra şi vestul Irakului, care urmează să traverseze diferite provincii.
O echipă de lucru din România şi Irak va fi formată pentru a începe planificarea aspectelor tehnice, financiare şi juridice ale companiei.
Ministerul Economiei a anunţat la începutul lunii februarie, după o întâlnire între ministrul de resort, Varujan Vosganian şi proprietarul Astra Vagoane, Valer Blidar, că societatea a transmis oferte pentru vagoane de călători, garnituri de tramvai şi automotoare pe pieţe precum Irak şi Turkmenistan, oferta incluzând şi servicii de modernizare şi reparaţii de material rulant.
Compania Astra Vagoane Călători are ca principal obiect de activitate construcţia şi reparaţia materialului rulant.

Recomandările redacției