Cel puţin trei persoane au decedat, printre care şi autorul atacului, iar alte 11 au fost rănite, în urma unui incident armat produs duminică, în timpul unui turneu de jocuri video desfăşurat într-un complex din oraşul Jacksonville, statul american Florida, au anunţat autorităţile, relatează Mediafax.

Departamentul de poliţie din Jacksonville au anunţat pe Twitter că mai multe persoane sunt rănite şi au încurajat oamenii să evite zona. Mike Williams, şeful Poliţiei din Jacksonville, a declarat că presupusul autor al atacului armat a fost descoperit decedat, şi nu există indicii că ar mai fi fost implicate şi alte persoane în comiterea acestui atac. Autorul atacului a fost identificat de poliţie ca fiind David Katz, 24 de ani, din Baltimore, care se afla în localitate pentru turneul de jocuri video. Williams a confirmat că suspectul s-a sinucis.

Şeful poliţiei din Jacksonville a mai declarat că alte 11 persoane au fost rănite în cursul incidentului. David Katz apare listat pe un site al jocului ca fiind câştigătorul ediţiei din 2017 a turneului. Şase răniţi au fost transportaţi la spitalul UF Health din Jacksonville, una din victime fiind în stare gravă.

Incidentul s-a produs în cursul unui turneu regional pentru jocul video Madden 19. Cotidianul Los Angeles Times a relatat că atacatorul participa la competiţie şi a deschis focul după ce a pierdut. Citând mesaje postate de un alt jucător din sală, cotidianul a relatat că atacatorul a părut să vizeze anumite persoane după care s-a sinucis.

Incidentul armat s-a produs în contextul intensificarii disputei privind legislaţia americană privind armele de foc după un atac armat ce a avut loc în luna februarie la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane şi-au pierdut viaţa.

Recomandările redacției